Nyelv alatti kinövések

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 26 éves férfi páciens vagyok, kissé elhanyagolt fogakkal, amiket most kezdtem el kezeltetni. Ennek eredményeképpen 4 gyökéreltávolításom volt, 4 tömés és még 2 van hátra, ezek után pedig fogszabályzás, végül pótlások. A mai napon lezajlott tömés után vizsgálgattam a szám amikor pár egészen furcsa kinövést fedeztem fel a nyelvem alján. A baj az, hogy nem igazán tudom, hogy ott voltak-e eddig, mert soha nem is néztem a nyelvem alá tüzetesebben, de most átnéztem a szám, mert olvastam, hogy az elhanyagolt szájhigiénia növeli a szájüregi daganatok kockázatát és kicsit megijedtem. Mellékelek pár fotót magyarázattal. Oldalról ez látszik. Bár alapvetően a kinövés puha, a nyelvem aljára simul teljesen, csak a fotó kedvéért "igazítottam" így. Ez a jobb oldala a nyelvnek, a másik oldalon nincs ilyen nagy redő, sokkal kisebb és a nyelvvel megegyező színű, ez pedig enyhén pirosas. http: //kepfeltoltes.hu/141112/oldal_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Alulról pedig így néz ki. A kinövés oldalán (a képen bal oldalon) pár szemölcshöz hasonló puha, fájdalmatlan dudor van, ezeket bekarikáztam: http: //kepfeltoltes.hu/141112/alul_www.kepfeltoltes.hu_.png Legközelebb december 1-én megyek fogorvoshoz, akkor meg fogom mutatni mindenképp, bár nem tudom, hogy választ tud-e majd rá adni. Panaszt nem okoz egyik sem, nem fáj és nem érzékenyebb. Remélem csak túlaggódom a dolgot, de kicsit félek, hogy esetleg nem valami kóros elváltozás-e, nem igazán vagyok naprakész a nyelv anatómiájából sajnos. Köszönettel várom válaszát: Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza szájüregi képletek témában

Kedves Gábor!

Jóindulatú szövetszaporulatot okozhat helyi irritáció, fertőzés, de kialakulásában víruseredet is szerepet játszhat. Amennyiben továbbra is fennáll, érdemes szájsebész szakorvost felkeresni, de aggodalomra nincsen oka.

Kérdés: 2014. november 12., 13:36; Megválaszolva: 2015. január 08., 12:38
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt