Fog gyökérkezelés problémák

Tisztelt Doktornő! Fogam gyökérkezelésével kapcsolatosan van problémám. Kb 2 hónapja a mellékelt Rtg felvételen bal 2-es fogam lyukas volt, melyet a fogorvosom betömött. Elmondása szerint nagy lyuk volt, közel ért a gyökérhez. Tömés utáni időszakban erős nyilallásokat éreztem, majd harapásra nagyon érzékeny volt később be is gyulladt. Kiszedték a tömést, és elkezdték a fog gyökérkezelését. Tisztítás, 1 hétig nyitva volt. Utána ideiglenes tömést kapott, mely után pár nappal ismét érzékeny lett. Újabb egy hét nyitva. Időnként a gyökér környékén az ínyem nyomásra hol kevésbé, hol jobban érzékeny volt, így tett bele valami gyógyszeres szálat. ezután viszonylag panaszmentes egy hét következett. Most újra ideiglenes tömés van benne, de már a gyökércsúcsnál nyomásra érzékeny, időnként lüktet, pedig csak 2 nap telt el.gyökércsúcs resectio-t helyezett kilátásba. Bár fogaim nem a legszebbek, a lyukon kívül ezzel a fogammal nem volt problémám. A kezelések csak pár percesek voltak, kicsit megreszelgette, aztán kész volt. Köszönettel Kérdésem: Valóban elhúzódhat ennyi ideig egy fog gyökérkezelése? Nem kellene-e esetleg antibiotikum, vagy esetleg egy újabb RTG felvétel a fogról? Lát-e a fog gyökere körül esetlegesen valami cisztára vagy gennyzacskóra utaló jelet. Javasol-e valamit? A képen balról a 4. fogról van szó. A mellette levő csonk a gyökérkezeléssel egyidőben eltávolításra került. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza a gyökérkezelés témában

Kedves KÉrdező! Fogorvosa is azért gondolt a gyökércsúcs rezekciójára, mert a gyulladásos folyamat nem csökken és valószínűleg továbbterjedt a fogon kívüli szövetekre. Ez nem mindig látszik a röntenfelvételen, de mielőtt a műtét mellett döntenek, biztosan készül új felvétel. Sajnos a fog alapos tisztítása ellenére is el tud húzódni a kezelés.

Kérdés: 2014. április 10., 19:59; Megválaszolva: 2014. április 21., 15:36
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt