Bölcsességfog műtét -altatás, érzéstelenítés?

Tisztelt doktor nő/doktor úr! Az új fogorvosom mind a négy bölcsességfogam kiműtését javasolta. Nem lenne számukra hely, mivel így is alig férnek el a fogaim, torlódás is van elől. El kell döntenem, hogy altatásban műtsék ki mind a négyet egyszerre, vagy helyi érzéstelenítéssel kettőt-kettőt. A problémám, hogy nagyon érzékeny vagyok az ilyenre, és ájulásra, rosszullétre hajlamos vagyok. Ellenben az altatásnál ott van a kockázat (bár alacsony, de mégis ott van) , hogy valami komplikáció merül fel, esetleg halál lesz az altatás kimenetele. És ez nagyon megijeszt. A segítségét szeretném kérni, hogy Ön melyiket ajánlaná, a helyi érzéstelenítést vagy az altatást? Illetve, hogyan tudnám legyőzni a félelmemet? Köszönöm válaszát: Vivien

Dr. Ágics Anikó válasza bölcsességfogak témában

Kedves Vivien!

Én személy szerint a helyi érzéstelenítést javasolnám, szerintem emiatt felesleges az altatás kockázatát vállalni.

A félelem legyőzéséhez szerintem érdemes előtte megismerni a fogorvost, szájsebészt, kialakítani egy bizalmi kapcsolatot, átbeszélni a beavatkozás részleteit és talán így kevesebb félelemmel vág neki a bölcsességfogak eltávolításának.

Üdvözlettel: dr. Ágics Anikó

Kérdés: 2014. február 07., 17:09 ;Megválaszolva: 2014. február 09., 19:43
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
bölcsességfog
A napokban jártam fogorvosnál.Panaszom nincs ellenőrzésre mentem.Pár tömés kell az is felületi. Az orvos szerint jó állapotban vannak a fogaim. Azt...
Gyökérkezelés reális ára?
Jó napot Volt egy megkezdett gyökérkezelésem nem tudom pontosan melyik fogat és hogyan csinálták (mellékeltem a papíromról egy képet) Összesen 39...
Gyulladt íny
Tisztelt Doktornő, Azzal a kerdessel fordulnek Önhöz,hogy pár eve a felso 6 fogam megcsinaltattam egy serules miatt, miert a jobb szemfog es metszom...
íny kérdés
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a csatolt fotón az ínyen látható dolog az mi lehet? Több helyen is látok ilyet a...
Piros folt a szájban
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 3-5 hónapja piros a torkom voltam háziorvosnál és fül orr gégészeten is! Mindkét helyen azt mondták nem kóros....