Hirdetés
      • Diane után Dienille

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! A problémám a következő: Kb. 5 éve szedem a Diane 35-öt, most leakarok róla állni, mert sok rosszat olvastam róla,pl: hajhullás a gyógyszer abbahagyása után.A nőgyógyászom most Dienille-t írt fel a bőrproblémáim miatt, és azt mondta ,hogy ez alacsonyabb hormontartalmú.De nem tudom ,hogy elkezdjem-e szedni, mert végül is ugyan az mint a Diane 35 és ha abbahagyom a Dienille szedését később akkor talán ugyan úgy előjön a hajhullás?Azt is olvastam, hogy a Diane 35 után kell egy alacsonyabb hormontartalmú gyógyszer a levezetéshez és akkor nem áll fenn a hajhullás veszélye.Vagy már mindegy, hogy mit szedek után, a Diane 35 miatt ezt már nem kerülhetem el? Ön mit gondol erről? Még egy kérdés, ha egy magasabb hormontartalmúról állok át egy alacsonyabbra akkor ugyan úgy véd, attól hogy alacsonyabb a hormontartalom?Mert sokan így esnek teherbe. A választ előre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! A hormonkészítmények azért kissé bonyolultabbak annál, mint ahogy Ön levele alapján elképzeli ("alacsony vs. magas hormontartalom"). A Dienille-nek nemcsak a hormontartalma más, mint a Dianénak, de a hormon típusa is. Mivel gesztagéntartalma kifejezetten antiandrogén hatású, a Dianeról történő váltás esetén a hajhullás mint androgén tünet szempontjából kifejezetten jó választás. De egyéb szempontból is. Alacsonyabb / más hormontartalma miatt nem fokozott a teherbe esés esélye a megfelelően kivitelezett (orvosa által bizonyosan elmagyarázott) váltásnál. Az pedig, hogy "sokan így esnek teherbe", megfelelő gyógyszerszedés mellett egyszerűen nem igaz.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 13., 10:42; Megválaszolva: 2011. október 16., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés