• Pharmatex és óvszer együtt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Idei év februárjában kezdtem el Qlaira fogamzásgátlót használni. Kicsit több, mint 3 hónapig szedtem, aztán feltűnt, hogy nagyon hullik a hajam. Én egyértelműen ennek a tablettának tulajdonítottam a történteket, azonban a bőrgyógyász és a nőgyógyász is váltig állítja, hogy amiatt ez nem következhetett be. Ön szerint indokolt a következtetésem - a betegtájékoztatón szerepel hajhullás a mellékhatások között. Másik problémám ebből kifolyólag adódik. Jelenleg a hormonális vérvizsgálat eredményét várom. Párommal már körülbelül két hónapja nem éltem szexuális életet, mert új tablettát még nem kaptam, az óvszerben viszont egyikünk sem bízik. Nemrég viszont eszembe jutott, hogy esetleg más, spermicid hatású anyaggal kiegészíthetnénk az óvszert. Ennek értelmében ma pharmatex kúpot vásároltam. Most azonban nagyon rossz véleményeket olvastam különböző fórumokon. A kérdésem az lenne, hogy használható-e a kúp óvszer mellett is, vagy károsítja azt? A pharmatex honlapján a következőt írják: "hüvelyi úton alkalmazott kezeléssel együtt nem szabad használni." A "kezelés" szó alatt az óvszert is érteni kell? Kérdésem vonatkozik a latex alapú kondomokra, és egy új, Sensoprene-ból készült óvszerre is. Olvastam olyan véleményt, melyben kifejtették, hogy kondom mellett használták a kúpot, mások ezt ellenezték, mondván, árt a guminak. Kinek higgyek? A kúp betegtájékoztatóján nem említik az óvszert, sem azt hogy lehet, sem azt hogy nem lehet a két módszert együttesen alkalmazni. Semmiféleképpen nem áll szándékomban teherbe esni!! Mindent a legpontosabban betartok, viszont tudnom kell, hogy melyik véleményre hallgassak, és melyik az igaz. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        A Pharmatex nem károsítja az óvszert, nyugodtan használják együtt. A hajhullás hátterében én is inkább egyéb okot gondolok valószínűnek, nem a Qlairat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 11., 15:18; Megválaszolva: 2011. július 12., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: