• Menstruáció késleltetés Miligest szedése esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nyaralás miatt szeretném késleltetni,vagy előrehozni,a menstruációmat!Miligest 3 fázisú tabletta szedése esetén,hogyan tehetem ezt meg,a szedési útmutatóban nem találtam erre vonatkozó tájékoztatást!Köszönettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        A menzesz eltolását a következőképpen kell végrehajtani. A hónap befejezése után, amikor a 7 nap szünet következne, akkor előveszünk egy újabb levél gyógyszert. Ezt azonban nem az elejéről, hanem a végéről kezdjük el szedni, vagyis minden nap egy szemet visszafele haladva. Nagyon fontos, hogy csak néhány napot lehet így eltolni, tehát maximum 4-5-öt, mert ha már váltunk a másik összetételű tablettára, akkor vérzés jelentkezhet. Egyébként sem biztos, hogy a plusz 4-5 nap alatt nem jön-e meg a menzesz. Ilyenkor ne csináljunk semmit, hagyjuk abba a gyógyszert. Ezután az eltolt napok után következik a 7 nap szünet, amikor megjön a vérzés és persze ezeken a napokon is lesz fogamzásgátló hatás. A 7 nap szünet után a 8. napon újra elővesszük a megkezdett levelünket, és most már nem a végéről, hanem az elejéről kezdjük el szedni, ahogy elő van írva. Ez a ciklus azonban rövidebb lesz annyi nappal, ahánnyal az előző ciklus hosszabb volt. Utána ismét 7 nap szünet és a 8. napon már egy új nem megkezdett levelet kell elkezdeni szedni. Amennyiben így tesz, akkor egész idő alatt lesz fogamzásgátló hatás és a harmadik levélnél már helyreáll a normál ciklus.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 23., 11:39; Megválaszolva: 2011. május 24., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: