Szemcsepp és fogamzásgátló

Tisztelt Doktornő / Úr! Ma voltam szemésznél, aki felírt Tobradex szemcseppet, és Oculotect szemgélt, mert picit begyulladt a szaruhártyám. Mercilon fogamzásgátlót szedek, és érdeklődnék, hogy mivel a Tobradexben van antibiotikum, így szükséges e kiegészítő védekezés? Ha igen, akkor meddig? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező!

Ne aggódjon, minimális mennyiség szívódik fel az antibiotikumból, nem befolyásolja a hatását a Mercilonnak.

Kérdés: 2011. február 23., 13:06; Megválaszolva: 2011. február 25., 09:29
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...