Fogamzásgátlótól hasmenés?

Tisztelt Doktornő/Úr. Köszönöm a múltkori válaszát, de most lenne még egy kérdésem. Febr.6-án (vasárnap) kezdtem el szedni a Symicia nevű fogamzásgátlót. Kedd óta megy a hasam. A betegtájékoztatóban az van írva, hogy súlyos hasmenés esetében is szedni kell tovább, csak kiegészítő védekezést kell alkalmazni. Milyen a súlyos hasmenés? Nekem nincsenek alhasi görcseim, és csak napi egyszer kell wc-re mennem, de akkor hígabb a székletem a normálisnál. Normális ez Ön szerint? El fog múlni? Vagy lehet ez nem megfelelő gyógyszer számomra? Vagy csak várnom kell, míg megszokja a szervezetem? Egyébként a tabletták bevétele után kb. 13-14 óra elteltével kell wc-re mennem. Lehet, hogy addig már felszívódott a szervezetemben, és a hatása megmarad? Egyébként ez az első fogamzásátló, amit szedek. Köszönöm a válaszát! Üdv: Luca.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Luca!

A napi egyszeri lágy széklet nem jelent hasmenést, nincs oka aggodalomra, ugyanúgy hat a tabletta. Nem gondolom, hogy a tabletta okozná.

Kérdés: 2011. február 10., 10:43; Megválaszolva: 2011. február 12., 18:23
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...