• Symicia mikortól hat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 évesen most kezdtem el először szedni egy új fogamzásgátlót (azelőtt semmi tabi), a Symiciát. Állítólag kis hormontartalmú gyógyszer, de mivel nyáron kezdték el forgalmazni, nem igazán tudok róla sokat, a nőgyógyászom pedig nem világosított fel, hogy a Symicia esetében esetleg mikor lehetne elkezdeni az egyéb védekezés nélküli nemi életet. A menzeszem január 1-én jött meg, és az első tablettát 2-án vettem be, a mai napon fogom bevenni a 8. tablettát. Eddig nem igazán tapasztaltam különösebb mellékhatást, esetleg egy kis ideig tartó pecsételést, ami 2-3 napig tartott. Máshol úgy tájékozódtam, hogy általában minden fogamzásgátló esetében meg kell várni az 1 hónapot (az 1. levél beszedése) a védekezés nélküli szexhez. Igaz ez? Jobb várni a biztonság kedvéért, vagy akár már 1 hét múlva eldobhatom az óvszert? És még valami: a 7 napos szünetben is teljesen védett vagyok? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Mivel a vérzés 2. napján kezdte, 7 napig kell kiegészítő védekezés.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 09., 11:47; Megválaszolva: 2011. január 10., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés