Cefzil 500 és Lindynette

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Torokgyulladásra kaptam Cefzil 500 tablettát, amit Lindynette fogamzásgátlóval szedtem párhuzamosan. A fogamzásgátlót reggelente 1-2 órával korábban vettem be, mint az antibiotikumot, és így más védekezés nélkül is éltem nemi életet. Szeretném megkérdezni, hogy a két tabletta van-e bármilyen hatással egymásra, illetve bölcs dolog volt-e más védekezés mellőzése, lehet-.e ebből bármilyen gondom. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Egyes antibiotikumok gyengíthetik a fogamzásgátlók hatását, ezért az együttszedés alatt és még 7 napig kiegészítő védekezést szoktunk javasolni a biztonság kedvéért. A cephalosporinok ebből a szempontból kevésbé veszélyesek, valószínűleg minden rendben lesz, de ha újra antibiotikumot kell szedni javalom, hogy inkább legyen óvatosabb.

Kérdés: 2010. december 27., 20:47; Megválaszolva: 2010. december 29., 09:08
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok