• Ciklus eltolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! A Lindynette 20 nevű fogamzásgátlót szedem több mint 2 éve. A menstruációm csütörtöki napon szokott megjönni, és az lenne a kérdésem, ha a menstruációt előbbre akarom hozni, mondjuk hogy hétfőn jöjjön meg, akkor a gyógyszerszünetet le lehet rövidíteni, ugye? Nekem a gyógyszerszünet 5. napján szokott megjönni, tehát szombatig szedem, és csütörtökön jön meg. Ilynekor mi a teendő? És a ciklus megváltoztatásától függetlenül véd a gyógyszer? Már a következő levél tabletta után beáll az elérni kívánt új ciklusra? A másik kérdésem, ha nyaralás miatt a menstruációt késleltetni akarom, és gyógyszerszünet beiktatása nélkül beszedem a következő levél tablettát, akkor is véd a tabletta folyamatosan, és meg fog jönni rendesen a 2 levél tabletta beszedése után? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! A menses eltolható úgy, hogy max. 5 tablettával továbbszedi a következő csomagból, majd 7 nap szünet, majd a maradékot végigszedi. Lehet 2 csomagot szünet nélkül is egyfolytában végigszedni, itt számíthat átmeneti kevés pecsételő vérzésre. Amennyiben előrébb akarja hozni a menstruáció eljövetelét, akkor egyszerűen előbb kell abbahagyni a gyógyszer szedését annyi nappal, ahánnyal előrébb akarjuk hozni a menzeszt (itt is maximum 4-5 nappal lehet eltolni a ciklust), majd a 7 nap szünet után a 8-ik napon a következő levelet kezdjük el szedni. Ilyenkor azonban nem kell megőrizni a félbehagyott levelet, hanem egyszerűen ki lehet dobni. Így aztán meg lehet oldani például, hogy ezentúl ne a hétvégén, hanem hétköznap jöjjön meg a vérzés. Természetesen, ha vissza akarunk térni a régi ciklushoz, akkor a félbehagyott levél szemeit is be kell venni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 28., 15:05; Megválaszolva: 2010. július 30., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés