• Védekezés nélküli együttlét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Barátnőm (15) szombaton (2010. 07.17.) , én vasárnap (2010. 07. 18.) együtt voltunk egy sráccal. Sajnos egyikünk sem védekezett, csak megszakítással. Az elélvezés előtt megszakítottuk az együttlétet, de félünk, hogy teherbe eshetünk, azt hallottuk, hogy az előváladékban is található spermium, amitől megtermékenyülhetnek a petesejtek. Nem tudjuk, hogy a peteérés mikor történik, hogy mikor biztonságos ezt a megszakításos módszert alkalmazni. Azt szeretnénk megtudni, hogy mikor kell fokozottan odafigyelni a védekezésre és, hogy mekkora az esély arra, hogy teherbe eshetünk?? Szeretnénk megtudni, hogy a legutóbbi menstruáció után hány nappal kezdenek el érni a petesejtek és meddig tart ez a folyamat?? Az esemény utáni gyógyszert meddig lehet bevenni és, milyen mellékhatásai lehetnek??

        Dr. Csuth Ágnes válasza a védekezés nélküli együttlét témában

        A peteérést illetően óriási az egyéni különbség, a 14. nap környéke a leggyakoribb, de bármely nap lehet. A megszakításos közösülés nagyon veszélyes a nem kívánt terhességek és a nemi betegségek szempontjából (herpesz, HPV, HIV, szifilisz, stb.). A megszakításos közösülés biztonságossága kb. 60%. Keressetek fel egy nőgyógyászati rendelést, és írassatok fel esemény utáni tablettát, az Ellaone 120 óráig alkalmazható az aktus után. Megzavarhatja a ciklust és emésztőszervi panaszok is lehetnek mellékhatásai, internetes gyógyszerkeresőkben részletesen megtaláljátok az össze mellékhatást.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 21., 04:52; Megválaszolva: 2010. július 22., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés