• Dienille fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Elmentem a tiniambulanciára több, mint egy hónapja azzal a problémával, hogy több, mint 2 hónapig nem jött meg a menstruációm, csak kevés barna folyásom volt. Féltem, hogy terhes lettem, de az orvos nem állapított meg terhességet, így felírta a Dienille fogamzásgátlót. Másnap, csütörtökön ki is vettem, és este bevettem az első gyógyszert. Az első hónapban egyik este elfelejtettem bevenni, de másnap dél körül pótoltam. Amikor beszedtem az első levéllel, ugye tartottam a 7 napos szünetet, és a szünet első napján meg is jött a menstruációm, igaz nagyon csekély mennyiségben, korántsem annyi, mint az azelőtti években. Kb. 3-4 napig tartott a menzeszem, és a menzesz alatt együtt voltam a párommal, de úgy, hogy belém is élvezett. A  8. napon újra elkezdtem szedni a gyógyszert, de azóta folyamatosan úgy szeretkezünk, hogy belém is élvez. Az lenne a kérdésem, hogy biztonságosan véd már a gyógyszer? Szóval a terhesség lehetősége így kizárható? És normális volt a gyógyszermentes szünetben ez a vérzés?

        Előre is köszönöm válaszát:

        Virág

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Virág!

        A tablettaszedés alatt a mentruációs vérzés mennyisége általában kevesebb lesz, és a menses is rövidülhet, valószínűleg önnél is ez történt. Azonban a  terhesség első hónapjában előforduhatl menstruáció-szerű vérzés. Ilyenkor a vérzés kisebb mennyiségű, esetleg csak barnás váladékozás jelentkezik. Ha felmerül a terhesség lehetősége, akkor is érdemes végezni terhességi tesztet, ha menstruáció jelentkezett, de nem a megszokott formában, hanem sokkal kevesebb, inkább pecsételő jellegű volt. Ezért javaslom, hogy csináljon egy terhességi tesztet.

        Ha a tablettát folyamatosan szedte, a kihagyott tablettát 12 órán belül pótolta, akkor a tabletta a gyógyszermentes időszakban is véd. Ha 12 órán túl van a kihagyott tabletta, akkor 7 napig alkalmazzon legközelebb kiegészítő védekezést.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-26 10:12:53; Megválaszolva: 2010. május 26., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés