• Miért menstruálok már 2 hete?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot!

        Én egy 17 éves lány vagyok és a yasminella fogamzásgátlót szedem már fél éve. Két alkalommal elfelejtettem bevennia  tablettát de nem éltem nemi életet és a tabletta szedése közben jelentkezett a mentstruáció és még azóta is tart pnotsan 2 hete  mi lehet ennek az oka?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Zsófia

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Zsófia!

        Mivel a fogamzásgátló hormontartalmú gyógyszer, nem csoda, ha kimarad 1-2, vagy több szem, akkor felborul a rendszer, és megjön a menses, hiszen csökken a gyógyszer hatása. Ha nem bővebb a vérzés, mint egy normáél menses (ilyenkor leggyakrabban csak pecsételés jelentkezik), akkor nem kell orvoshoz menni emiatt. A ciklus végén lesz a megvonásos vérzés, ezt követően várhatóan megszűnik a menses is.

         


        Végh János
        manuál-fizikoterapeuta Itt kérdezhet

         Végh János

        Kérdés: 2010-03-12 22:33:47; Megválaszolva: 2010. március 12., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: