• Fogamzásgátló alatt barna folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr\Nő! Akövetkező kérdéssel fordulok Önhöz: 1 hónapja kezdtem el szedni a Yasminelle fogamzásgátlót. Az előírtak szerint, azaz a menstruációm első napján vettem be az első szemet. Az első másfél hétben semmi tünet nem jelentkezett, utána viszont barna folyásom lett. Ez a mensesemig végig tartott és akár hányszor megeröltettem magam(akár már egy kisebb köhögéstől is) megindult. A menses a 7napos szünet 3. napján megjött. 4 napig tartott. Azóta viszont a barna folyás is újra elkezdődött. Pár napja kezdtem el a 2. levél tablettát. Mitől lehet ez? Előfordulhat, hogy nem megfelelő számomra ez a tabletta? Esetleg az is közre játszhat benne, hogy nem azonos időben veszem be a gyógyszert? Mármint egyik nap már 9-kor aludni megyek és akkor veszem be, másik nap viszont 11-kor.
        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        A pecsételő vérzés gyakori az első ciklus során, legtöbbször az első megvonásos vérzést követően megszűnik. Ha mégsem, akkor még lehet picit várni, nem kell aggódni, ilyenkor természetes folyamat, hogy a gyógyszer hatása a méhnyálkahártyára is hasson. Ha folyamatos pecsételés lenne, akkor előfordulhat, hogy a Yadine-t kellene szedni, ami azonos hatóanyagú gyógyszer, de egy picit magasabb a hormontartalma, így a pecséletés is megszűnik, ha ez a probléma oka.

         


        Kérdés: 2010-03-11 21:36:05; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: