• Fogamzásgátlót szedem és nem jött meg a menstruációm

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Lassan már 10 éve, hogy Novynette tablettát szedek, azonban a legutóbbi menstruációm már 6 napja kimarad, amellett, hogy hiánytalanul és pontosan szedtem a tablettát. A terhességet azért is még kizárnám, mert óvszert is szoktunk használni a párommal. Más gyógyszert nem szedtem ez idő alatt, stresszhatás sem ért. 1 hónappal ezelőtt jártam rákszűrésen, mindent rendben találtak. Akkor ultrahangon is voltam, ugyanis megemlítettem az orvosomnak, hogy az utóbbi 2-3 menstruációt nagyon kevésnek találtam, ráadásul nagyon sötét, sűrű volt. Azt mondta, ez előfordulhat, de azért elküldött ultrahangra, és minden rendben volt. Nem tudom, hogy van e összefüggés, de nagyon aggaszt, hogy most meg úgy tűnik, egyáltalán nem akar megjönni a vérzésem, csak a feszítő érzés van. Ön szerint mi lehet az oka? Talán zavar lehet a hormonháztartásomban? Szerdán megyek az orvosomhoz, de addig is "előzetesen" szeretnék valami konkrétabbat tudni. A fogamzásgátló tabletta szedését mindenesetre abbahagytam. Hiszen felborult a ciklusom (tegnap kellett volna elkezdenem az új levél szedését). Ráadásul a párommal is megbeszéltük, és úgy döntöttünk, hogy tovább ne szedjem, hiszen közösen tervezzük a jövőnk, s 1-2 éven belül babát szeretnénk.
        Előre is köszönöm mihamarabbi válaszát!

        Üdvözlettel: kiccsillag

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kiscsillag!

        Időnként előfordul, hogy a fogamzásgátló mellett nem jelentkezik vérzés, ettől nem kell megidejni. Így, hogy ababhagyta a ygógyszer szedését, valószínűleg előbb-utóbb rendeződik a vérzése. Ha 3 hónapon belül magától nem jön meg a menses, akkor lehet, hogy gyógyszeresen kell a ciklust rendezni.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-02 12:45:24; Megválaszolva: 2010. március 02., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: