• "Elvonási tünetek? "

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy több, mint 6 éve szedem már a Novynette nevű fogamzásgátlót, az elmúlt évben azt vettem észre, hogy abban az egy hétben mikor nem szedem, rosszul vagyok.

        Rettenetesen fáj a fejem egy ponton, nem használ semilyen fájdalom csillapitó, szinte még nézni is fáj, minden apró mozdulattól lüktet a fejem, éjszaka nem tudok tőle aludni.Dolgozni is alig tudok.Szörnyű hányingerem van, az elmúlt két hónapban hánytam is, pedig soha nem szoktam hányni, akármilyen beteg is vagyok. Amikor elkezdem szedni attól fogva megszűnik minden tünetem.

        Két nőgyógyásznál voltam ez ügyben, egyikük szerint akkor lenne probléma, ha akkor fájna a fejem mikor szedem a gyógyszert, másik szerint a tampontól vagyok rosszul, csakhogy már előtte is rosszul vagyok mielőtt tampont használok. A gyógyszerszedést egyikük szerint sem kell szüneteltetni.Nem igazán vettek komolyan véleményem szerint.

        Két oyan kolleganőm is van, akik hasonló promlémával küzdöttek, nekik megállapitotta a nőgyógyász, hogy semilyen hormontartalmú fogamzásgátlót nem szedhetnek.

        Azt szeretnék megtudni, hogy segitene-e ha valamennyi időre abba hagynám a gyógyszerszedést, esetleg másikat szednék.Lehet-e komolyabb következménye ha tovább szedem ezt? Kell-e ezzel kapcsolatban valamilyen vizsgálatot végezni?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm:

        Üdv.:Nita

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Nita!

        Első körben gyógyszer kellene váltania, aminek 1-2 ciklus alatt meg kellene szüntetnie a panaszt, ha ezt az éppen szedett gyógyszer okozza. Ha nem, akkor abba kell hagyni a gyógyszer szedését, hiszen valahogy, de mindenképpen ehhez köthető a dolog, és fejfájás szakrendelésre kell elmennie, ami neurológiákon található. Amit javasolnék pl. a Yasminelle nevű gyógyszer, amnek pici vízhajtó hatása is van, így talán a migrénes jellegű fejfájásra kedvező hatása lehet.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-26 20:09:44; Megválaszolva: 2010. február 26., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: