• Nuvaring okozhat csalánkiütést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot!

        20 éves vagyok és 7 hónapja kezdtem el használni a nuvaring fogamzásgátlót. 4 hónappal ezelőtt csalánkiütés jelent meg az egész testemen, ami azóta se múlt el teljesen (mostmár csak a combjaimon vannak kiütések). 4 bőrgyógyász látott eddig, de nem tudták megállapítani, hogy mire lehetek allergiás. (allergia tesztek negatívak lettek). Az egyik orvos felvetette, hogy esetleg ezt a nuvaring okozhatta, de sajnos erre nem tudnak allergia tesztet csinálni.

        ezzel az egésszel kapcsolatban két kérdésem van:

        -találkozott-e már ilyennel a praxisa során, hogy nuvaring csalánkiütést okozott?

        -lehetséges-e az, hogy 1 hónapra szüneteltetem a nuvaring használatát? ( ha lehetséges, akkor ennek lehetnek bármilyen rossz következményei a jövőben? az egy hónap kihagyás után ha újra kezdem használni, akkor mikor leszek védett? késhet a következő menzeszem amiatt, hogy abban az egy hónapban nem fogom használni a fogamzásgátlót? )

         

        Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Bármelyik gyógyszer, és bármelyik testidegen anyag okozhat allergiát, ezt jó tudni. Bár már régóta használta a Nuvaringet, kicsi az esély, hogy ez okozza a csalánkiütést, de mindenképpen érdemes lenne megpróbálni, hogy egy hónap szünet alatt elmúlnak-e a kiütések, mert akkor egyszerűen csak másik fogamzásgátló tablettát vesz a következő ciklusra. Semmi baj sem lesz, de a kiegészítő védekezés fontos lenne, és a következő menses első napján kell elkezdeni ismételten a fogamzásgátlót (akár a Nuvaringet, ha nem múlnak a kiütések, akár tablettát, ha így döntenek). Nyugodt lehet, semmi gondot nem okoz a szünet, ha nem jönne meg a vérzés, akkor egyszerűen gyógyszeresen meg lehet azt hozni.

         


        Kérdés: 2010-02-26 10:53:09; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: