• Elhúzódó menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        29 éves egészséges nő vagyok. Hosszú ideje nem éltem kapcsolatban ezért már öt éve nem szedek fogamzásgátló tablettát. Előtte nyolc évig Triquilar nevű tablettát szedtem, minden probléma nélkül! Két hete kezdtem el szedni a Lindynette 20 nevű készítményt, az utasításnak megfelelően a menstruáció első napján. A havi vérzésem egyébként is gyenge és fájdalommentes (ez így volt most is) viszont a tabletta szedése óta (két hete) folyamatos vérzést tapasztalok. Igaz, hogy ez alkalommal menstruációm még gyengébb volt viszont a szokásos 4-5 nap elteltével nem szűnt meg. Azóta is pecsételő" vérzést tapasztalok, ami így a 13-14. nap környékén naponta néhány csepp, de azért jelentkezik. Kérdésem, hogy ez normális-e a fogamzásgátló tabletta szedésének megkezdése miatt? Szedjem-e tovább a gyógyszert vagy hagyjam abba? Három hónapja voltam nőgyógyásznál és minden eredményem (labor, ultrahang) pozitív lett. Egy éve viszont időszakosan vastartalmú készítményt szedek, mivel a vasszint a szervezetemben az éves felülvizsgálat során a normális küszöbérték alattinak bizonyult.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Teljesen normális jelenség az első ciklus során a pecsételő vérzés, leggyakrabban megszűnik, amikor az első gyógyszermentes napokon jelentkezik a megvonásos vérzés. Egy-két ciklus során rendeződik a vérzés, de ha esetleg 3 ciklus során sem történne ez meg, akkor érdemes csak a gyógyszerváltásra gondolnia.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-22 22:51:52; Megválaszolva: 2010. február 22., 22:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: