• Fogamzásgátlás Dienille

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Négy hónapja kezdtem el szedni a Dienille fogamzásgátlót. A tabletta szedése folyamán hibát vétettem, a második héten nem a jelzés irányában vettem be a gyógyszert, de a betegtájékoztatóban ezzel kapcsolatban nem találtam információt. Azonos a tabletták hatóanyaga, vagy félnem kell a terhességtől? Közben más fogamzásgátlási módszert nem alkalmaztunk. Sajnos már problémával is rendelkezem, úgy mint kissé magas vérnyomás és dohányzás. Változtassak életmódot? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        A fogamzásgátló valóban emelheti a vérnyomást, és fokozhatja a trombózisra való hajlamot. Emiatt valóban a dohányzást abba kellene hagynia, több mozgásra (pl. jóga), és az étkezésekre (különös tekintettel a sótartalomra) oda kellene figyelnie.

        A másik, hogy a gyógyszerben minden tabletta azonos hatóanyagot tartalmaz, így a nyilak és a sorrend csak abban segít, hogy ne maradjon ki egy szem se, de ha rossz sorrendben szedi, az sem baj, a hatása nem változik meg.

         


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina

        Kérdés: 2010-02-18 19:15:52; Megválaszolva: 2010. február 18., 19:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: