• Terhesség kizárása Escapelle tabletta utáni menstruáció esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

        Elnézést kérek, ha egy talán egyértelműnek tűnő kérdést teszek fel. Lehet-e esélye terhességnek az Escapelle tabletta bevétele után csaknem normális időben megjött (és az első nap után normálisnak tűnő, nem pecsételő) menzesz esetén? Hallottam, hogy egyesek még a terhesség első hónapjai alatt is menstruálnak, illetve maga az E. tabletta is felborítja a hormonháztartást... 29 éves vagyok, sosem szedtem fogamzásgátlót, és a tablettát azért vettem be, mert egy - első - szeretkezés végén új partnerem "otthagyta" az óvszert, csak a péniszét vette ki, tehát annyit láttam, hogy az óvszer kilóg, de azt nem láttam, hogy került-e ebből sperma a hüvelyembe. Ez a ciklusom 17. napján történt, másnap - 22-23. órában - vettem be a tablettát, egy álmatlan éjszaka után, mivel nagyon sok rosszat hallottam róla, és egyúttal fel voltam dúlva, mert soha még ilyen nem történt velem, és remélem, soha nem kerülök olya helyzetbe, hogy ezt újra be kelljen vennem. A számított idő után 4 nappal jött meg a menzeszem.

        Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:
        Mária

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a esemény utáni tabletta témában

        Kedves Mária!

        Ne aggódjon, ilyenkor a terhesség egyáltalán nem valószínű, ha nagyon izgul, a biztonság kedvéért csináljon egy terhességi tesztet az együttlét utáni 14. napot követően, és akkor biztosan megnyugszik. De ne izguljon, mert egyrészt az óvszer nem szakadt ki, másrészt a gyógyszert bevette szépen, időben, és a vérzése is normálisan, időben megjött. A terhesség esélye 0, ha mindent figyelembe veszünk.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 12:28:38; Megválaszolva: 2010. február 14., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: