• Fogamzásgátló és orbáncfű

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Már több mint egy éve szedem a Femoden nevű tablettát, és a betegtájékoztatójában olvastam, hogy nem szabad orbáncfű kivonatot tartalmazó gyógyszereket szedni mellette. Nagyon stresszes vagyok, mielőtt elkezdtem volna a tabletta szedését, gyakran vettem be olyan homeopatikus készítményt, amely orbáncfű kivonatot tartalmaz (Deprim a neve, bár nem tudom, Magyarországon kapható-e, mivel felvidéki vagyok, és ott vettem patikában a készítményt). Azt szeretném megtudni, hogy miért nem ajánlott az orbáncfű kivonatot tartalmazó készítmények szedése, és hogy hogyan befolyásolják ezek a készítmények a fogamzásgátló tabletta hatását? Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        Azért nem szabad együtt alkalmazni a két készítményt, mert a fogamzásgátló hatása gyengülhet, így a rendszeres szedés ellenére nem kívánt terhesség is létrejöhet. Azt nem tudom, hogy a homeopátiás készítménynek is van-e ilyen hatása, érdemes lenne a patikustól is megkérdezni, mert a homeopátiás szerekben az egyes hatóanyagok koncentrációja nagyon alacsony.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-09 11:03:35; Megválaszolva: 2010. február 09., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: