• Hajhullás, Lindynette 20 hatására?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr / Doktornő! Egy komplex problémával fordulok Önhöz. 4 évvel ezelőttig elviselhetetlen menstruációs görcseim voltak, a normális munkavégzésemet ellehetetlenítették. Ekkor kezdtem el szedni a Lindynette 20-as tablettát, amely teljesen megoldotta az addigi problémámat, de úgy tűnik, és erre csak most gondoltam, újat hozott: a hajhullást. Fényképekkel bizonyítható, hogy a tabletta szedése után egyre jobban hullani kezdett a hajam. A kérdésem a következő: ha most abbahagyom a tabletta szedését, mennyi időn belül bizonyosodhatok meg róla, hogy valóban ez okozta-e a tüneteket? Feltételezem, hogy lassúbb folyamatról van ugyanis szó. Ha a hajhullás megszűnik, a görcsök visszatérhetnek, feltételezem, fognak is. A tabletta szedése előttig semmilyen gyógyszer nem segített igazán, kivéve a Cataflam V50-et, amelytől azonban a gyomrom idővel kikészült, hiszen rendkívül erős fájdalomcsillapítóról beszélünk. Ha tud tanácsot adni, vagy valakit ajánlani, aki segíteni tudna rajtam, azt előre is hálásan megköszönöm. Ági1

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Ági!

        A fogamzásgátló magában nem okoz hajhullást. Éppen ezért első körben azt javaslom, forduljon bőrgyógyászhoz, aki a szükséges vizsgálatokat elindíthatja, mert ilyenkor többféle vizsgálatra is szükség lehet. A fogamzásgátlót akkor érdemes felfüggeszteni, ha felmerül a hormonális eredet, mert vannak olyan hormonok, melyeket a fogamzásgátló mellett nem lehet vizsgálni.

        A mensesgörcsről azt kell tudni, hogy általában a fogamzásgátló mérsékli a panaszokat, és amikor abbahagyja a gyógyszer szedését, akkor általában nem szokott az eredeti állapotban újra jelentkezni, csökkennek a panaszok. Ha azonban továbbra is gondot okoz, akkor enyhítésére a megfelelő (szükség esetén kombinált) fájdalomcsillapítás még a menses jelentkezése előtt néhány nappal kezdhető, illetve Ca, és Mg pótlásal, rostdús étkezéssel, megfelelő testmozgással, melegítéssel csökkenthető.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-01-31 12:59:51; Megválaszolva: 2010. január 31., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: