Menstruáció eltolás

Kedves Doktor Úr/ Nő!

17 éves lány vagyok és 2008 szeptembere óta szedem a Triregolt.Idén májusban 3 hétig beteg voltam két féle antibiotikumot is szedtem: Augmentin 1g és Tavanic 500 mg. A házi orvosom tüszős mandulagyulladás miatt írta ezeket a gyógyszereket, de a füll-orr-gégészeten (a 8. lázas nap után! ) azt mondták hogy Mononucleosis, a barátom mégsem kapta el és régebben nem fertőződött meg! Az antibiotikumok teljesen felborították a mensesemet a kelleténél 1héttel elöbb és a várt időpontban is mejött. Most ismét beteg vagyok szintén tüszős mandulával.Zinnat 500 mg-mal kezdtem de most már Rosephin 1 g injekciót kapok. A mensesem ismét felborult, a betegség elötti napon 07.16-án teljes pontossággal megjött de szombat reggel vagy péntek éjjel már nem volt semmi. Augusztus 14-én indulunk nyaralni és elötte napra várható a mensesem. Most hogy ennyiszer fel lett bojgatva eltolhatnám 9nappal és ha igen hogy tehetem ezt meg?

Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció eltolása témában

Kedves Hölgyem!

Ami nagyon, nagyon fontos, hogy az antibiotikumok gyengítik a fogamzásgáltó hatását, így kiegészítő védekezés feltétlenül szükséges. A vérzést egyébként megptóbálhatod eltolni úgy, hogy a következő levelet szünet nélkül kezded szedni. Remélhetőleg rendben lesz így, de ha áttöréses vérzés jelentkezik, attól nem kell megijedni, nyugodtan lehet folytatni a gyógyszert.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 26., 23:49; Megválaszolva: 2009. július 26., 23:49
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?