Spirál használat - menzesz

Kiváncsi vagyok, a nem hormonális spriál alatti vérzés mitöl erösebb mint egyébként megszokott? Vastagabb méhnyálkahártya termelödik? Vagy a megtermékenyülés miatt? És ha nem történik megtermékenyülés?

Ill. tényleg okozhat tág hüvelyt az elhizás?

Sajnos nagyon régota (joformán kiskorom ota) tulsulyos vagyok, több kevesebb sikerrel néha fogytam is, de a sulyom nem maradt meg. A párommal kiegyensuolyozott, boldog kapcsolatban élünk, a szexuális életünk is rendben van, de a mult héten szerinte nagyon kitágultam! ilyen még nem fordult elö azelött. még nem szültem.

Esetleg használjak gésagolyokat? spirál mellett is lehet?

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

A nem hormontartalmú spirál egy steril gyulladást hoz létre a méh üregében, ezért lesz vastagabb a méhnyálkahártya, és lesz több a menstruációs vérzés. A steril gyulladás tulajdonképpen az, ami a beágyazódást meggátolja.

Nagyobb súly esetén a hüvely nem tágabb lesz, hanem vaskosabb lesz a hüvelyfal is, ami okozhat olyan érzést, hogy tágabb a hüvely, de ez semmiképpen sem egy hét alatt alakul ki, szerintem ne aggódjon emiatt. Lehet, hogy a szokásos izgalmi állapot nem olyan volt, mint általában, ez azért alőfordul időnként.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 26., 11:50; Megválaszolva: 2009. július 26., 11:50
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?