Mit javasol? Mercilon+hasmenés

Üdvözlöm! Pár napja feltettem Önnek egy kérdést, de akkor még nem állt fent ez a gondom, így lenne most még egy kérdésem hasonló témában... Mercilon fogamzásgátlót szedek, amit általában este 8kor veszek be. Azonban tegnap a gyógyszer bevétele után másfél órával hasmenésem volt. Mivel több helyen is úgy olvastam, hogy hasmenés esetén lehetséges, hogy nem szívódik fel a gyógyszer, így bevettem még egy szemet a gyógyszerből 10 óra környékén. Az lenne a kérdésem, hogy befolyásol-e valamit a védettségemen, hogy így cselekedtem? (pl., ha mégse ürült ki belőlem a gyógyszer a hasmenéssel, akkor gond-e, ha kettőt vettem be? ) És mivel most csak 20 napra elegendő a gyógyszerem, 20 nap után ugyanúgy tartsak 7 napos szünetet? Vagy egy új levélből vegyem be a 21. napra való szemet? Mi a legbiztosabb megoldás ebben az esetben? Előre is köszönöm a gyors választ: egy aggódó lány

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Aggódó Lány!

Aggodalomra semmi oka. Nem gond, hogy bevett még egy szemet, majd pótolja egy másik levélből, az a legjobb.

Hasmenésnek egyszeri híg székletet egyébként nem nevezhetünk, csak a napi többszörit, ez az, ami a tabletta hatását befolyásolja, tehát, amennyiben egy híg széklet volt mindössze, nem is befolyásolja a védettséget.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 16., 22:10; Megválaszolva: 2009. július 16., 22:10
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?