Kevesebb fogamzásgátló

Tisztelt Doktornő/Úr!

Cypromix fogamzásgátlót szedek, de sajnos ebben a hónapban eggyel kevesebbet tudok bevenni! Ez azt jelenti, hogy 21 helyett 20 szemet veszek be, vagyis egy nappal előbb elfogy a szokottnál. Ha a 20. szem után kezdem el a 7 napos szünetet, majd után rendesen továbbfolytatom abból lehet valami gond? Csökken a tabletta hatása? Vagy esetleg azt az egy elveszett szemet pótoljam a következő levélből? Ezzel csak az a probléma, hogy így mindig pótolnom kellene!

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Ha folyamtosan, szünet nélkül kezdi a következő levelet, akkor nem baj, nem csökken a tabletta hatása, csak nem lesz most vérzés. Ha áttöréses vérzés jelentkezik, nem kell megijedni, a védelem nem csökken. Ha így nem szeretné szedni, akkor vegyen új levelet, a megkezdett levelet pedig tegye el, hogy szükség esetén tudjon pótolni belőle.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 22., 14:24; Megválaszolva: 2009. június 22., 14:24
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...