• Lindynette 20 hatása hányinger, mint mellékhatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő!

        2 kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni! Az első hogy 18 napja szedem a Lindynette20 fogamzásgátlót és szeretném tudni hogy mennyi idő után hat a gyógyszer, úgy tudom hogy 2 hét után már teljes védelmet nyújt, ha a menzesz 1. napjától kezdem szedni, de az interneten mindenfélét olvastam már, és szeretnék biztosra menni. A barátommal már nagyon szeretnénk ha nem kellene máshogyan védekezni, de nem merek kockáztatni. A másik pedig, ha jól emlékszem azóta hogy a gyógyszert szedem, két reggel is nagyon rámjött a hányinger pár percre, nem hánytam, csak öklendeztem, aztán el is múlt. Lehetséges hogy ez a gyógyszertől van? És baj ha ezek a mellékhatások fellépnek? Úgy olvastam hogy a reggeli hányinger a terhesség korai és leggyakoribb jele...de eddig a barátommal mindig védekeztünk vagy óvszerrel vagy megszakítással. Ezért gyanakszom inkább a gyógyszerre, bár régebben amikor szedtem, akkor nem emlékszem hogy ilyen tüneteim lettek volna.

        Kérem szíveskedjen mielőbb válaszolni!
        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a biztonságos fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Hányinger elég sok betegség tünete lehet, ez nem egy olyan tünet, ami csak terhességre jellemző. Mindemellett a megszakításos védekezés nem biztonságos, így egy terhességi tesztet azért csináljon. Mostanra rendszeres szedés mellett már kialakult a megfelelő védettség, nem szükséges kiegészítő védekezési módszer.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-11 20:40:02; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés