Hirdetés
      • Escapelle tablettát vettem be

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az Escapelle tabletta bevétele után késhet-e a menstruáció, és ha igen, mennyit? Ugyanis nemrégiben történt egy "baleset", ezért a nőgyógyász felírta ezt a tablettát, amit az esemény után kb. fél nappal be is vettem. A baleset után egy héttel kellett volna megjönnie a menzeszemnek, azaz tegnap. Egy nap késés után még nem kell aggódnom? Az is befolyásolja a gyógyszer hatékonyságát, hogy a menstruációs ciklus melyik részében veszem be? Az én esetemben mennyire befolyásolhatja (a menzesz előtt egy héttel történt a baleset)? Azt még hozzá kell tennem, hogy a gumi kiszakadását már akkor észrevettük, amikor a barátom még nem ment el.

        Kérem válaszoljon, rettentően aggódom!

        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a esemény utáni tabletta témában

        Kedves Hölgyem!


        Szerintem nem kell aggódnia, hiszen időben észrevették a balesetet, és a tablettát is időben bevette. Nemhogy egy nap miatt nem kell aggódnia, de akár egy hetet is késhet a menses. Az esemény utáni tabletta okoz vérzési rendellenességet, a menses megjöhet hamarabb, és később, a jellege is megváltozhat.
        Ha egy hét után sem jönne meg a menses, akkor kell csinálni egy tesztet, és elmenni orvoshoz, de az Ön esetében szinte 0 az esély a terhességre, ne izguljon.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-18 10:53:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés