Kiütések

Tisztelt doktor úr/nő Először is köszönöm a gyors választ az anyajegyekkel kapcsolatos kérdéseimre. Ma vettem észre kint természetes fénynél, hogy tele van a testem szinte minden része apró tűszúrásszerű vérpiros pöttyökkel. Nem voltak ott, pléne nem ennyi, nagyon picik, mesterséges fénynél alig látszanak. Nem tudok róla, hogy bármilyen krónikus betegségem lenne, a torokfájás a leggyakoribb gondom. Most váltottam fogamzásgátlót esetleg ez is közbe játszhat? Semmi egyéb panaszom nincs, csak ezeken a picike kiütéseken akadt meg a szemem. Nagyon zavar, hogy nem tudom mi lehet. A neten utánanéztem, de nem találtam semmit ami beillik a képbe, sok helyen ez a fertőző agyhártyagyulladás egyik tünete, de nem érzem magam betegnek, se láz, se rosszullét, sem fejfájás... Előre is köszönöm a válaszát!

WEBBeteg Szakértő válasza bőrkiütés témában

Kedves Kérdező!

Lehet, hogy az új fogamzásgátló okozza a panaszait, de okozhatja akár vírusfertőzés vagy ételallergia is. Ha egyéb panaszt nem okoz, próbálja meg szedni tovább a tablettát. A bőrtünetek fokozódása esetén javasolt bőrgyógyászati vizsgálat, illetve fogamzásgátló tabletta váltás is szóba jön.

Tisztelettel:

Dr. Lukács János szülész-nőgyógyász

Kérdés: 2008. május 16., 22:26 ;Megválaszolva: 2011. július 28., 16:21
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...
Menstruáció
Szeretnèm a menstruációmat késleltetni egy héttel későbbre nyaralás miatt.Nem szedek fogamzásgátlót.Lehetsèges valamilyen gyógyszerrel?
Szoptatás abbahagyása után szedhető...
Nem szeretnék át tèrni kombinált tablettára ha az Azalia továbbra is véd igy hogy már nem szoptatok.
Fogamzásgátlás
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérném a segítségét, hogy én Nuvaring hüvelygyűrűt használok, és véletlenül 11 órával tovább maradt bent, mint 4...
Evra tapasz
Tisztelt Doktor Úr! Ladeeringről váltottam Evra tapaszra. Holnap kell levennem a 3.tapaszt, a 2. és 3. Tapasz felhelyezése után 4 napig pecsételő...