40 feletti művi meddőség

Jó napot Doktor Úr! Ahogy elmúltam 40 éves és a fogamzásgátló tabletta szedése mellett a menstruációm rendszertelenné vált. Legutobb egy hónap leforgása alatt háromszor jött meg. Utobbi 4-5 napra, hogy elmúlt volna a menszeszem/vérzésem. Erős görcseim voltak, amilyet még nem tapasztaltam. Múlt pénteken voltam is orvosnál a rendszertelen menszesz miatt. Féltem, hogy endometriózisom van., De megnézett és nem talált semmi ilyet. A gyógyszer szedésről azonnal le is állított a Belaráról. S azt mondta, hogy augusztusban menjek vissza. Nézegettem azota a lehetőségeket és mivel véglegest akarok ezért az elkötés mellett gondolkodom., Ami asszem orvosilag is indokolt a csont betegségem miatt. Legalábbis a reumatalogusom nem ajánlja nekem a terhességet. Csak erről azt olvastam, hogy a kérvényezés után 6 hónap múlva újra kérvényezni kell. Ön szerint vissza mehetek e most valamikor, hogy ezt megbeszéljem az orvossalvagy várjak augusztusig . Asszem akkor lesz a méhnyakrák szűrés esedékes. Csak mivel élek nemi életet ezért nem akarok több hónapot várni mire esetleg kérvényezhettem Köszönöm a válaszát! Bernadett

Dr. Petróczi István válasza művi terhesség, terhesség témában

Önt rosszul tájékoztatták. Panaszait a havibaj okozza, azt e lekötés nem szünteti meg, sőt! Szerintem nagy hiba lenne a sterilizációt (= altatással járó, a vérzészavart nem befolyásoló műtét) Önnél elvégezni, amikor van sokkal kényelmesebb megoldás, ami tökéletes fogamzásgátló IS és a vérzészavart IS megszűnteti. Én hasonló bajokkal küzdő hölgyeknek a 3 havonta adandó fogamzásgátló injekciót adom. Ezt 3 havonta kell adni és nincs mellette havibaj, (görcsök), amit a hölgyek nagyon kedvelnek... Ezt ajánlom Önnek is. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. május 13.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Vitaminok és sport
Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy thai boxra jártam (hasra, fejre stb ütéseket kaptam) és nem tudtam a terhességemről, amikor kiderült kb 5hetes...
Akineton, Frontin terhesen
Károsítja-e a magzatot a terhesség folyamán - ez ideig a 12. terhességi hétig - folyamatosan szedett napi 1, 5-2 mg Frontin és 8-10 mg Akineton (biperiden)?
Tisztelt Doktor úr/ nő!
Kérdésem az lenne, hogy csökkent protein S aktivitás miatt asprin protectet és noacidot kell szednem napi 11-et. Jelenleg a gyermekvállalással próbálkozunk,...
Fogamzásgátló placebo tabletta...
Tisztelt Doktornő! 4 hónapja szedem a Slinda nevű fogamzásgátlót. Legutolsó alkalommal a megvonásos vérzés eltolása végett nem szedtem be a 4 db placebo...
Fogamzásgátló és táplálékkiegészitő
Kedves Doktor Úr! Porckopásom van erre szeretném szedni az Új Zélandi zöldkagyló kapszulát 1500 mg zöld kagyló és Glüközamingikán az összetétele, valamint a...
Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...