40 feletti művi meddőség

Jó napot Doktor Úr! Ahogy elmúltam 40 éves és a fogamzásgátló tabletta szedése mellett a menstruációm rendszertelenné vált. Legutobb egy hónap leforgása alatt háromszor jött meg. Utobbi 4-5 napra hogy elmúlt volna a menszeszem/vérzésem. Erős görcseim voltak, amilyet még nem tapasztaltam. Múlt pénteken voltam is orvosnál a rendszertelen menszesz miatt. Féltem, hogy endometriózisom van. De megnézett és nem talált semmi ilyet. A gyógyszer szedésről azonnal le is állított a Belaráról. S azt mondta hogy augusztusban menjek vissza. Nézegettem azota a lehetőségeket és mivel véglegest akarok ezért az elkötés mellett gondolkodom. Ami asszem orvosilag is indokolt a csont betegségem miatt. Legalábbis a reumatalogusom nem ajánlja nekem a terhességet. Csak erről azt olvastam hogy a kérvényezés után 6 hónap múlva újra kérvényezni kell. Ön szerint vissza mehetek e most valamikor hogy ezt megbeszéljem az orvossalvagy várjak augusztusig . Asszem akkor lesz a méhnyakrák szűrés esedékes. Csak mivel élek nemi életet ezért nem akarok több hónapot várni mire esetleg kérvényezhettem Köszönöm a válaszát! Bernadett

Dr. Petróczi István válasza művi terhesség, terhesség témában

Önt rosszul tájékoztatták. Panaszait a havibaj okozza, azt e lekötés nem szünteti meg, sőt! Szerintem nagy hiba lenne a sterilizációt (= altatással járó, a vérzészavart nem befolyásoló műtét) Önnél elvégezni, amikor van sokkal kényelmesebb megoldás, ami tökéletes fogamzásgátló IS és a vérzészavart IS megszűnteti. Én hasonló bajokkal küzdő hölgyeknek a 3 havonta adandó fogamzásgátló injekciót adom. Ezt 3 havonta kell adni és nincs mellette havibaj, (görcsök) amit a hölgyek nagyon kedvelnek...... Ezt ajánlom Önnek is. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2022. május 13., 17:47; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Étrend kiegészítők és...
Csökkenhetett e a tabletta hatása?
Tisztelt Doktor Úr! Lassan 2 éve szedem probléma mentesen az Estelle nevű fogamzásgátló tablettát. Gyógyszerszünet után az új levelet április 9...
NuvaRing első használat
Xls medical vs fogamzásgátló
Jó napot! Szeretném megkérdezni, hogy az xls medical tabletta beszedése után mennyi idővel vehetem be a fogamzásgátló tablettát, mert azt írja...
Több fogamzásgátló beszedése