Csökkenhetett e a tabletta hatása?

Tisztelt Doktor Úr! Lassan 2 éve szedem probléma mentesen az Estelle nevű fogamzásgátló tablettát. Gyógyszerszünet után az új levelet április 9 szombaton kezdetem el szedni. Április 11 hétfőn voltam együtt a párommal. Április 12 kedden este kissé túl csípős vacsorát fogyasztottam, ezért a szerdai napon hasmenésem alakult ki. Több alkalommal kellett mennem a nap folyamán a mosdóba, de nem igazán vízszerű, inkább pépes állagú széklet ürült, morgott a hasam. Április 13 szerdán direkt inkább picit később, lefekvés előtt vettem be a gyógyszert, hogy ne kelljen utána mosdóba menni. Április 14 csütörtök reggel még mindig fennállt a hasi panasz, ezért megittam egy normaflore extrát, és bevettem 2 szem széntablettát, majd ebéd után még 5 szemet. Ezután a hasi panaszok teljesen megszűntek. A szokásos módon a csütörtöki nap is este vettem be a fogamzásgátló tablettám (19: 00 körül). Április 15 pénteken este voltam együtt a párommal, ekkor már az aznapi tabletta szintén be volt véve. Az volna a kérdésem, hogy Ön szerint a hasmenés csökkenthette a fogamzásgátló tabletta hatását? Illetve azt olvastam egyes fórumokon, hogy az aktív szén is csökkenti a hatását, de a gyógyszerem betegtájékoztatójában ez nem szerepel. Ön szerint lehet probléma abból, hogy pénteken egyéb védekezés nélkül voltam a párommal? Direkt azokon a napokon, amikor a hasi panaszom fennállt, nem voltunk együtt. Picit aggódom emiatt. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel,

Dr. Tekse István válasza fogamzásgáltás témában

Kedves Kérdező! Leírása alapján nincs miért aggódnia, javasolnám a probiotikum szedésének pár hetes folytatását. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. május 15.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Fogamzásgátló és táplálékkiegészitő
Kedves Doktor Úr! Porckopásom van erre szeretném szedni az Új Zélandi zöldkagyló kapszulát 1500 mg zöld kagyló és Glüközamingikán az összetétele, valamint a...
Lehetséges-e, hogy terhes vagyok?
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy lehetséges-e, hogy terhes vagyok? Kb két éve szedem a Jasminelle nevű fogamzásgátlót, mindig betartok minden...
Fogamzásgátló placebo tabletta...
Tisztelt Doktornő! 4 hónapja szedem a Slinda nevű fogamzásgátlót. Legutolsó alkalommal a megvonásos vérzés eltolása végett nem szedtem be a 4 db placebo...
Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...
Fogamzásgátló hatását befolyásolja az...
Kedves Doktor Úr! A yasminelle fogamzásgátló hatását csökkentik e ezek: szezám olaj,szezámmag, tofu,szója, hibiszkusz tea, csalán tea, rozmaring, feketeribizli...
Fogamzásgátló kölcsönhatás
Kedves Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek, ennek a hatását befolyásolják e a következők: goji bogyó, propolisz vagy cickafarkfü tea? Válaszát köszönöm