Csökkenhetett e a tabletta hatása?

Tisztelt Doktor Úr! Lassan 2 éve szedem probléma mentesen az Estelle nevű fogamzásgátló tablettát. Gyógyszerszünet után az új levelet április 9 szombaton kezdetem el szedni. Április 11 hétfőn voltam együtt a párommal. Április 12 kedden este kissé túl csípős vacsorát fogyasztottam, ezért a szerdai napon hasmenésem alakult ki. Több alkalommal kellett mennem a nap folyamán a mosdóba, de nem igazán vízszerű, inkább pépes állagú széklet ürült, morgott a hasam. Április 13 szerdán direkt inkább picit később, lefekvés előtt vettem be a gyógyszert, hogy ne kelljen utána mosdóba menni. Április 14 csütörtök reggel még mindig fennállt a hasi panasz, ezért megittam egy normaflore extrát, és bevettem 2 szem széntablettát, majd ebéd után még 5 szemet. Ezután a hasi panaszok teljesen megszűntek. A szokásos módon a csütörtöki nap is este vettem be a fogamzásgátló tablettám (19: 00 körül) . Április 15 pénteken este voltam együtt a párommal, ekkor már az aznapi tabletta szintén be volt véve. Az volna a kérdésem, hogy Ön szerint a hasmenés csökkenthette a fogamzásgátló tabletta hatását? Illetve azt olvastam egyes fórumokon, hogy az aktív szén is csökkenti a hatását, de a gyógyszerem betegtájékoztatójában ez nem szerepel. Ön szerint lehet probléma abból, hogy pénteken egyéb védekezés nélkül voltam a párommal? Direkt azokon a napokon amikor a hasi panaszom fennállt, nem voltunk együtt. Picit aggódom emiatt. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel,

Dr. Tekse István válasza fogamzásgáltás témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján nincs miért aggódnia, javasolnám a probiotikum szedésének pár hetes folytatását.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. április 16., 08:24; Megválaszolva: 2022. május 15., 19:21

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Lehetséges-e hogy terhes vagyok?
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy lehetséges-e hogy terhes vagyok? Kb két éve szedem a Jasminelle nevű fogamzásgátlót, mindig betartok...
Fogamzásgátló tabletta...
Fogamzásgátló-szedés
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...
Első injekció 40 felett
Jó napot Doktor Úr! Tablettáról le lettem állítva és most az injekció a Depo-provera-ra lettem át állítva. Tegnap volt az első mivel menszesz...