• Menstruacios zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 6 éve szedek rendszeresen fogamzásgátlòt,lindynette-t. Hetfőn este vettem volna be az aznapit amikor eszrevettem hogy nem vettem be a vasarnapit. Igy hat haladtam tovabb az aznapi adaggal, bevettem hetfoit, keddit es szerda reggel barnás verzes jelentkezett, csutortoktol pedig mar eros verzes. Még 3 tablettem volt abbol 2 t beszedtem, ami elmaradt egy tabletta azt nem vettem be. A vérzés már egy hete tart, es elég erős ami szokatlan, illetve a mensturacion altalaban 3-4napig tart. Lehetseges hogy az egy kihagyott tabletta okozza? Vagy esetleg nagyobb baj lehet? Es erdemes lenne vizsgalatra jeletnkeznem? Valaszat elore is koszonom!

        Dr. Kiss György válasza a Menstruációs zavar témában

        Tisztelt Hölgyem ! Valószinü, hogy tabletta szedés közben előforduló un: "köti vérzéssel" állunk szemben, ez a vérbeli hormonszint változással állhat összefüggésben. Kérem, most tartsa meg a 7 nap szünetet, majd kezdje el szedni-de rendszeresen, nagyjából naponta ugyanabban az időben / 1-2 óra eltérés nem számit / a következő levelet. Ha a rendetlen vérzés ismételten jelentkeznék, ugy szakorvosi és hüvelyi ultrahang vizsgálat ajánlott. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. május 26., 16:36; Megválaszolva: 2020. május 28., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: