Mistral + Condrosulf

Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja szedem a Mistral nevű fogamzásgátló készítményt. Házi orvosom Condrosulf 800 mg-os tablettát írt fel térd ízületi problémák miatt. Két kérdésem lenne: 1.: Csökkenti-e ez a Mistral hatását? (Béres C-, és D-vitamint is szedek folyamatosan - C-ből 2 000 mg/nap / 2 szem/nap; és 1 szem D3 VitaForte 3200NE-t a porcok és csontok támogatása miatt kiegészítésként) . 2.: Mikortól hagyható el biztonsággal az egyéb fogamzásgátló segédeszköz használata (pl. gumióvszer) , amennyiben nem a menstruációs ciklus 1. napjától szedem a Mistral-t, de 1 teljes levéllel már beszedtem? (Jelenleg a 7 napos szünetet tartom) Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Mistral+ Condrosulf témában

Tisztelt Hölgyem!

Kérem, a Mistralt előirás szerint, a 7 napos szünet után kezdje el szedni/ ha pl. kedden fogyott el az előzetes levél, a következő levelet a következő kedden kezdje meg / elnézést a "szájbarágós " stilusért /,de ezt kell tenni.

A Condrosulf szedése jelen ismeretek szerint nem csökkenti a Mistral által mesterségesen létrehozott hormonszintet a vérben, igy a tabletta fogamzásgátló hatása biztos.

A Condrosulf szedése évente 2 alkalommal 3-3 hónap, ezalatt kiegészitő fogamzásgátlás alkalmazása a biztonság kedvéért lehetséges, de egyénileg kell eldöntenie, hogy alkalmazzák v. nem.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. május 08., 23:26; Megválaszolva: 2020. május 12., 22:10
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás