• Menstruáció fogamzásgàtló közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot Kívánok! 4 hónapja szedem a lindynette fogamzásgátló tablettát. Az lenne a kérdésem hogy Lindynette fogamzásgátló tablettamentes szünetében normálisan megjött a havi vérzésem, viszont tegnap a tabletta 9. napjàn újra megjött és nagyon erősen és görcsölök.Nem volt ilyen eddig az előző hónapokban. Ez vajon “normális” vagy érdemes lenne felkeresnem egy szakembert?

        Dr. Kiss György válasza a Menstruáció fogamzásgátló közben. témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hormonális fogamzásgátló tabletta rendszeres szedésével egy mesterséges hormonszintet érünk el a szervezetben, melynek eredménye, hogy a petefészkekben nem termelődik petesejt- nincs mi megtermékenyüljön-tehát a célunkat-nem kivánatos fogantatás elkerülését - ezzel elértük. Ha a vérben, a mesterségesen létrehozott hormonszint csökken, akkor a méhnyálkahártya leválik- tabletta szedés közbeni vérzés tünetében. Ezen hosszas magyarázkodásból talán kitünik, hogy az állapot nem kóros és előfordulhat, a levelet tovább kell szedni. Amennyiben a tünetek ismételten jelentkeznének, ugy hüvelyi ultrahang vizsgálat ajánlott a méhnyálkahártya állapotának megitélésére. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. március 10., 16:56; Megválaszolva: 2020. március 12., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.