Cervix-nyák

Tisztelt Doktor Úr! Márciusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, viszont júliusban újrakezdtem. A szüneteltetés alatt peteérés környékén volt cervix-nyákom. Viszont most, fogamzásgátló szedése alatt is van cervix-nyákom, amikor a párommal együtt vagyok. Tehát orgazmus hatására. Ez befolyásolja a fogamzásgátló hatását? Mi lehet a probléma oka? Köszönettel, Eliza

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza cervixnyák képződés témában

Kedves Eliza! A cervix nyák az azt bélel mirigyhámsejtek lúgos jellegű váladéka, mely folyamatosan termelődik változó m4nnyislgben és nem rontja a védettséget. Túlzott tartósabb mennyisége az ottani mirigysejtek esetleges gyulladására utalhat, Használjon időnként heti 1-2 x recept nélkül kapható hüvelyi proibiotikumot, sokféle van, olvassa el a használati utasítást, de ha rend van, heti egyszer hónapokig, évekig érdemes használni. Ez a tablettáktól, melyek a normálisnál kisebb napi hormonszintet jelentenek a szervezetben, a hormonérzékeny hüvelyhám védekezőképességét is fokozzák a dúsabb védő tejsavbaktériumok erősítésével.

Kérdés: 2015. október 14., 21:53; Megválaszolva: 2015. október 18., 18:35
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Több fogamzásgátló beszedése
Fogamzásgátlás használata
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere