Megbízható a pesszáriummal történő védekezés?

Tisztelt Doktor Úr! Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy mennyire tartja megbízható fogamzásgátlási módszernek a hüvelyi pesszáriumot spermicid géllel kombinálva. Gondolok itt a legújabb külföldi termékekre (FemCap, Caya) . Ezek hatásfoka az óvszerhez képest ön szerint jobb vagy rosszabb? Kb. milyen Pearl-indexszel működik a fenti módszer? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel: Ivett

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pesszárium témában

Kedves Ivett!

Részemről nem tartom megbízható védekezési módnak a pesszáriumokat. Van előnye, van hátránya, de konkrétan a fogamzásgátlás szempontjából pl. kb. 10-15x nagyobb az esély teherbeesni a hormonális fogamzásgátlóval szemben. Ez persze csak egy példa, a többihez képest nyílván nincs ilyen nagy különbség. Az óvszerhez (férfi) képest az amerikai adatok szerint 3x nagyobb a teherbeesés valószínűsége.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. április 29., 12:17; Megválaszolva: 2015. május 03., 19:54
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás