Depo Provera

Tisztelt Doktor Úr! Közel egy éve használom a Depo Proverát fogamzásgátláshoz. Most a legutóbbi injekció beadását követő 8 hét után a korábban megszokott, néha jelentkező pecsételő vérzésnél kicsit intenzívebb vérzés jelentkezett, ami két és fél hete tart.Voltam nőgyógyásznál, semmi elváltozást nem talált, mindössze annyit mondott, hogy a méhnyálkahártya vastagságából ítélve valami miatt előbb szívódott fel a hormon a szervezetemből, mint szokott, ezért előbb kell beadni két héttel, mint az ideje lenne. A kérdésem az lenne, hogy ha ilyen előfordult, nem lenne-e jobb áttérnem az egyenletes felszívódást biztosító tabletta formátumra? Fájdogál is a hasam, mintha meg akarna jönni a menzeszem és kellemetlen, hogy hetek óta vérezgetek.Üdvözlettel: Nemes Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza oc témában

Kedves Barbara!

Fogamzásgátló módszert kellene váltani (pl. progeszteron tartalmú méhen belüli eszközre) , főleg így, hogy panaszt is okoz a mostani. Legyen kedves konzultáljon erről orvosával.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. január 24., 14:36; Megválaszolva: 2015. január 26., 14:30
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok