Zanocin és Marvelon

Kedves Webbeteg! Marvelon fogamzásgátló tablettát szedek már hosszú ideje (5 év) , most azonban 5 napos Zanocin kúrát írt elő nőgyógyászom felfázás miatt. A kúra ideje pont a 7 napos gyógyszerszünet idejére esik. Kérdésem, hogy a fogamzásgátló tabletta hatását befolyásolja-e ez az antibiotikum, (a betegtájékoztatón erre utalást nem találtam) és szükséges-e az elkövetkezendő napokban kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmazni? vagy a gyógyszer befejezését követően automatikus újra a védettség? Előre is köszönöm válaszukat!

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

A gyógyszer szünetben szedett készítmény nem befolyásolja a fogamzásgátló hatást.

A fogamzásgátlóval együtt szedve is alkalmazható, ekkor azonban a fogamzásgátlót külön kell szedni és 3-4 órás felszívódási időt tartani.

A védettség, ha előírásszerűen szedte biztosított.

Kérdés: 2012. november 25., 20:06 ;Megválaszolva: 2012. november 26., 21:10
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló-szedés
Étrend kiegészítők és...
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg