Fogamzásgátló hatása hasmenésnél

Belara nevű fogamzásgátlót szedek, ez a 2. hónap és a 3. szem után mikor bevettem 1 óra múlva volt egy kicsit hasmenésem, de kevés volt és csak 1x, vettem be egy hasfogót (enterobene-ratiopharm) , és utána 2 óra múlva volt együttlét. Azt szeretném kérdezni hogy ez a nem komoly hasmenés mennyire befolyásolja a gyógyszer hatását, kell-e kiegészitő védekezés, és ha igen meddig? És nem ehhez kapcsolódik, de ha antibiotikumot szedek akkor egész hónapra kiegészítő védekezés kell, vagy elég 1-2 hétig, és az antibiotikum alatt is szedni kell ugyanúgy vagy addig szüneteltetni kell és új levéllel kezdeni? Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Hasmenés esetén és hasfogó alkalmazásakor a fogamzásgátló felszívódása bizonytalan.Emiatt kiegészítő védekezés tanácsos, ebben a ciklusban.

A gyógyszer felszívódásához 5-5 óra szükséges.

Ha más készítményt is szed külön kell szedni és a fenti idő után a védettséget nem befolyásolja.

Ha Ön nem rendszeresen szedi a fogamzásgátlót, vagy a tabletta bevétele után hány vagy hasmenése van, vagy egyidejűleg bizonyos egyéb gyógyszereket szed, akkor a fogamzásgátló hatás csökkenhet. Nagyon ritka esetekben anyagcserezavarok ronthatják a fogamzásgátlás hatékonyságát.

A teljes születésszabályozás még akkor sem biztosított, ha Ön az előírásoknak megfelelően szedi az orális fogamzásgátlót.

Kérdés: 2012. október 07., 13:31; Megválaszolva: 2012. október 09., 22:37
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...