Kevés megvonásos vérzés

Kedves doktorúr/doktornő! 3 hónapja szedek novynette fogamzásgátlót. Az első megvonásos vérzésem normális volt, olyan, amilyet korábban is tapasztaltam (másfél éve már szedtem ezt a gyógyszert, 2 évig, csak abbahagytam, nemrég kezdtem újra) , a második levél után lényegesen kevesebb, 2-3 napig tartott. Most, a 3. szünetben megjött szépen időben, viszont nagyon kis mennyiségű, talán a színe is más, de ebben nem vagyok biztos, mert tamponon nehéz megállapítanom. Viszont eddig csak az első nap görcsölt mindig a hasam, most meg a második napon érzem ezt intenzívebben. Semmilyen egyéb tünetem nincsen, ami terhességre utalna, a gyógyszert is rendesen szedtem, olykor volt pár óra csúszás, de a 12 órát sosem közelítette meg. Van okom aggódni, vagy ez lehet normális annak ellenére, hogy a korábbi szedés alkalmával nem ilyen volt a megvonásos vérzés? A választ előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Ez az alkalmazott készítmény mellett normális jelenség. A fogamzásgátló építi fel a méhnyálkahártyát, figyelni kell a kellő felszívódására. A szájon át szedett készítmények esetén a menstruáció kevesebb általában.

Kérdés: 2012. szeptember 14., 01:06; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 21:37
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...