fogamzásgátló váltás; vashiány

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Múlthét szombaton voltam nőgyógyásznál, aki gyógyszercserét javasolt (yasminelle-ről yadine-ra) a 2 hónapja tartó menstruáció között szinte folyamatos barnás folyásos tünetem miatt (ezenkívül semmilyen más tünet nem járt vele; a yasminelle fogamzásgátlót már kicsivel több mint 2 éve szedem) . A héten a laboreredményemből a háziorvosnál kiderült, hogy vashiányom van, ami vérszegénységet okozott, és azt szeretném tudni, hogy ennek lehet-e bármilyen köze a tünethez, ami miatt gyógyszerváltást rendelt el a doktor úr. Vissza kellene mennem még egyszer konzultálni vele emiatt, vagy ez nem befolyásolja ezt? Ezenkívül meg kell említenem, hogy múlthéten pont a menstruációm elmúlása után néhány napra voltam nőgyógyásznál, és azóta viszont még nem volt barna folyásom, úgy, mint az előző két hónapban. Nagyon megköszönöm a segítséget, ugyanis még egy időpont kérése elég problémás lenne, főleg mert ritkán rendel a nőgyógyászom, és másik városban is élek, és ha megválaszolható itt a kérdés, hogy kell-e emiatt aggódnom, az nagy segítséget jelentene. Valamint még érdekelne, hogy a vashiányomra kapott tabletta (NEO-FERRO FOLGAMMA) a fogamzásgátló hatását gyengíti, befolyásolja-e? Valamint, kell e számítanom a gyógyszerváltásból adódóan valamilyen súlyproblémára (hízás)? Előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel Egy aggódó lány

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Ha egyéb gyógyszert, készítményt nem alkalmazott ami befolyásolja a fogamzásgátló felszívódását akkor a gyógyszer váltás eredményes lehet.

Jelenleg gyulladás bizonyosan nincs, nem az okozza.

A vérzés miatt alakulhat ki vashiány.

A vashiányra alkalmazott kezelésnél is a fogamzásgátló készítményt külön kell szedni, 4-5 óra felszívódási időt számolva.

Kérdés: 2012. szeptember 08., 17:37; Megválaszolva: 2012. szeptember 09., 20:56
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?