fogamzásgátló tabletta abbahagyása

Kb. 4 éve kezdtem el szedni a Cypromix nevű fogamzásgátlót, majd 3 év használat után váltottam Gestomixre. Már egy fél éve gondolkodom azon, hogy abba kéne hagynom a szedését, mert már az első évben elkezdtem hízni tőle, és főleg olyan testrészeken, mint a felkar és a comb. Mivel 20 éves vagyok, eléggé elszomorít ez a dolog (pedig a hasam nem nagy! ) , de esztétikailag nem igazán előnyös. Ráadásul kevésbé bírom a terhelést, pl lépcsőzés, vagy futás... Zavar az is, hogy ezalatt a 4 év alatt nem ettem többet, sőt mostanában már kevesebbet, mint a tabletta előtt... szeretnék egyszer jóllakni, de fogyni nem fogyok... Nagyon sok helyen lehet olvasni szörnyen hangzó mellékhatásokról, amik a tabletta abbahagyása után jelentkeznek... Olvastam olyan fogamzásgátló tablettákról, amikben olyan hatóanyag van, hogy az nem vízvisszatartó, így nem lehet tőle hízni, viszont ezeknek a trombóziskialakulás-veszélye nagyobb... Igaz ez? nem tudom, hogy mit csináljak... Ha abbahagyom, és utána meggondolnám magam, mennyi idő múlva lehetne elkezdeni újra szedni, hogy ne viselje meg annyira a szervezetem? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló mellékhatása témában

A szedett gyógyszer hormontartalma miatt okozhat testsúly növekedést. Azonban ez nem jelentős, néhány

kiló /1-2kg/.

Tabletta abbahagyása, ha védekezésre van szükség nem célszerű.Létezik olyan fogamzásgátló, mely összetevői miatt kevésbé okoz testsúly növekedést.

Forduljon szakorvoshoz.

A thrombózis készség vérből vizsgálható, erről is adnak felvilágosítást szakrendelésen.

Kérdés: 2012. szeptember 03., 13:48; Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 21:54
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Émelygés, szomjúságérzet
December 15-én kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni (Yasminelle) . Két hét elteltét követően voltam együtt a párommal. Barna folyást/gyenge...
Több fogamzásgátló beszedése
Fogamzásgátlás használata
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás