Az esemény utáni tabletta biztos, hogy hatni fog?

Kedves Doktor úr/nő! 2012.08.08-án éjjel sajnos lecsúszott az óvszer közösülés során, ezt csak később vettük észre, ezért ma vettem Rigesoft tablettát, amiből 1-et már be is vettem. A kérdésem az lenne, hogy az ovuláció hogy befolyásolja a tabletta hatékonyságát? Mert nekem 8-9. én van, ahogy számolgattam... szóval kb az aktuskor. Nagyon félek, hogy nem fog hatni a tabletta. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza esemény utáni tabletta témában

Rigesoft tabletta szintetikus sárgatest-hormonszerű hatóanyagot, levonorgesztrelt tartalmaz.

Az egyébként létrejövő terhességek kb. 85%-át lehet megelőzni a Rigesoft tabletta alkalmazásával, ha az első tablettát a védekezés nélküli közösülést követő 72 órán (3 napon) belül alkalmazzák. A Rigesoft tabletta nem akadályozza meg a teherbeesést minden esetben, de a készítmény hatékonysága annál nagyobb, minél rövidebb idő telik el a közösülés és a tabletta bevétele között (a nagyobb hatékonyság érdekében jobb, ha az első tablettát már a közösülést követő első napon beveszi és nem vár az alkalmazással a 3. napig) . A második tablettát az első tabletta bevételét követő 12 (de nem több mint 16) óra múlva kell bevenni.

A Rigesoft tabletta hatását az alábbiak szerint fejti ki:

- megakadályozza a petesejt kijutását a petefészekből

- megakadályozza a már kijutott petesejt megtermékenyülését

- megakadályozza a megtermékenyített petesejt beágyazódását az anyaméhbe.

Így a Rigesoft tabletta megakadályozhatja a terhesség létrejöttét. A már fennálló terhességet a Rigesoft tabletta nem szakítja meg.

Kérdés: 2012. augusztus 09., 18:12; Megválaszolva: 2012. augusztus 12., 14:06
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás