• Hajhullás és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hajhullás miatt elküldött a nőgyógyászom hormonvizsgálatra, ahol a tsh-t is megnézték. Az teljesen normális lett, viszont a prolaktin szintem kissé magas lett (657 mU/l). Úgy tudom, ezt okozhatja a fogamzásgátló szedése. Gyulladásos gócot nem találtak nálam, a vérképem is rendben van, tehát nem tudok másra gondolni, hogy talán a fogamzásgátló miatt hullik a hajam. Ez lehetséges? A másik, ami fura, hogy sok "babahajam" van a halántékomnál. Ön szerint érdemes lenne abbahagyni a fogamzásgátlót, hogy elálljon a hajhullásom? Köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló témában

        A hajhullást sokszor hozzák kapcsolatba esetleges hormonális hibával,pedig a női hormonok a legritkábban függenek össze a problémával. A prolaktin szint emelkedettsége sem játszik szerepet, de az agyalapi mirigy méretét és funkcióját ellenőrizni kell. Nem a TSH lett volna elsődlegesen vizsgálandó, hanem a hímivari hormonok szintje, amely minimalisan minden nőben felllelhető. A prtefészek hormonok termelése megzűnése után,/ klimax / ezek szintje a mellékvese pótló törekvése miatt megemelkedik, idős hölgyeknek ezért ritkul a haja és erősödhet a szájkörüli és áll menti szőrzet. Az Ön esetében nem állhat ez fenn, de lehet emelkedettebb a tesztoszteron szint, ez is lehet a hajhullás valamilyen oka, de gyógyszeresen jól kezehető. A babahaj szerintem frissen képződő hajszálak, jó fodrász vagy bőrgyógyász okosabbat szólhat.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 14., 14:47; Megválaszolva: 2011. december 18., 12:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés