Szalmonella után véres széklet

Kedves Dr.! Kisfiam 3 éves és szalmonella fertőzése van, és hasmenése, hányt is de az már elmúlt 5-6 napja megy a hasa már nem sok jön, de véres a széklete és ez nagyon aggaszt! Rettenetesen félek, hogy nagy a baj! Az orvos sumetrolint írt neki és azt mondta hogy elmúlik.De néha több-kevesebb vér jön! Mitől van ez vérzés? A fertőzéssel jár? Vagy azért mert nem lett időben kezelve a probléma? Válaszát előre is köszönöm: Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza Szalmonella témában

Kedves Kérdező!

A Salmonella hasmenés valóban járhat vérzéssel, a bélnyálkahártya érintettség miatt. A kórokozó kiürülése a szervezetből, és a szervezet gyógyulásával az érintett nyálkahártya is rendbe jön. A legfontosabb, hogy bőségesen fogyasszon folyadékot a gyermek, tartson egy kisebb fajta diétát könnyebb ételek fogyasztásával. Ha az immunrendszere megfelelően működik, le fogja győzni a kórokozót. Ha azonban láza lenne, a székletek száma növekedne, és elhúzódó a hasmenése, akkor feltétlenül lássa ismételten orvos.

Kérdés: 2010. december 24., 20:05; Megválaszolva: 2011. január 03., 10:47
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina