• Aggódok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utóbbi héten kicsit lebetegedtem és ezt szeretném leírni! 2-3 napig nagyon ideges és feszült voltam, és lehet, hogy ez volt az oka, de semmi nem ment le a torkomon. Aztán egyik este rámtört egy hőhullám, de mivel nem volt lázmérőm, nem tudtam megmérni, hogy van-e lázam. Azóta több éjszaka is nagyon leizzadtam és ezek a hőhullámok is rámtörnek legtöbbször este. Nem érzem magam lázasnak, csak érzem, hogy tiszta forró vagyok. Ezenkívül a nyakam jobb oldalán az egyik nyirokcsomó megduzzadt, illetve reggelente ébredés után eléggé fájnak a szemeim, valamint a hátam és a derekam is szokott fájni. Ma este végre lett egy lázmérőm, és 37,8-at mutat. Az éjszakai izzadás, a láz és a megduzzadt nyirokcsomó miatt eléggé félek limfómától, vagy hogy valami komoly bajom van, hiszen a lázat szinte nem is érzem, csak azt, hogy forró vagyok. Mostmár a nyirokcsomó kicsit visszament, az esti hőhullámok nem jelentkeznek viszont éjszaka még mindig eléggé izzadok. Az a baj, hogy olvastam, hogy nyirokcsomóduzzanat + éjszakai izzadás a limfóma jele lehet. Tegnap voltam orvosnál, és egy DALACIN nevű antibiotikumot írt fel, de nem nagyon kapta fel az éjszakai izzadásra se a nyirokcsomóra a fejét a Doktornő. Mi lehet a bajom? Az étvágytalanság kezd múlni, habár nem teljesen jött még vissza az étvágyam. Nagyon kimerült is vagyok, kevés az időm a pihenésre. Csak nagyon félek, hogy valami komoly bajom van, mert sokan mondták, hogy elég nyúzottan nézek ki. Üdvözlettel 22 éves srác Üdvözlettel: Jenei Dávid

        Dr. Szanyi Andrea válasza a izzadás, nyirokcsomó duzzanat témában

        Kedves Kérdező ! A nyirokcsomó duzzanat és a láz megszűnése a gyógyulás jele. Az éjszakai izzadás valószínűleg a lázas állapot utáni hőmérséklet csökkenésének következménye volt. Lázas betegség után néhány napig, hétig gyengébbnek érezheti magát. Amennyiben a későbbiekben is észlel fájdalmatlan nyirokcsomó duzzanatot, ennek biopsiaval történő szövettani vizsgálata felmerülhet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 23., 22:57; Megválaszolva: 2011. június 26., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: