HPV teszt szülés után

Kedves Doktor Úr! Testvéremnél mutattak ki hpv vírust, akivel sokáig egy háztarttásban éltünk. Közös fürdő, wc, sokszor vettük fel egymás nadrágjai (alsóneműt nem) .Gondoltam, hogy a biztonság kedvéért lehet, hogy nekem is meg kellene nézetnem magam, ehhez kérnék segítséget. Köszönöm: Ann Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretnék arról érdeklődni, hogy szülés után mennyivel érdemes hpv tesztet végeztetni úgy, hogy a terhesség/szülés más állapota ne befolyásolja az eredményt. Már, ha befolyásolja egyáltalán. Több típusú teszt van és nekem kell kérni, hogy melyiket végezzék vagy mindenkinek szűrnek minden lehetségesre? Köszönöm! Ann 2011-03-27 09: 47 A HPV tesztet akkor kell elvégezni, amikor arra okunk van. Volt Önnek positiv cytológiája? Vagy csak úgy szeretne egyet csináltatni? Miért fontos Önnek tudni a HPV fertőzését- műtétre készülődnek?

Dr. Fekete István válasza HPV témában

Kedves Hölgyem. A HPV kizárólag sexualis úton terjedő fertőzés. Természetesen nincs akadálya hogy csináltasson egy szűrést, de általában akkor van ennek jelentősége, ha Önnél bármilyen tünet-gyanú felmerül.

Dr. Fekete István
Kérdés: 2011. március 30., 12:17; Megválaszolva: 2011. április 11., 08:55

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

HPV Otthoni kezelése
Hpv szájüregi
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A szájüregi HPV vírus veszélyesebb, mint a méhnyaki? Az interneten nagyon ijesztő, ahogy írnak a szájüregi Hpv...
HPV fertőzés
Üdvözlöm! Kerestem több helyen a választ kérdésemre, de nem találtam sajnos. Szexuális témában lenne szükségem pontos információra. Kiderult...
Hpv kisműtét után szex
Tisztelt Doktor Úr! Nem olyan rég HPV fertőzéssel diagnosztizáltak. A húgy csőből kis műtéttel kimütöttek egy növedéket három napja. Azt...
HPV gyanú
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Testvéremmel lakom egy háztartásban, és egy éve derült ki, hogy hpv gyanús. Akkor negativak lettek az eredményei. Most...