6 éves Dpt védőoltási reakció

Üdvözlöm! 6 éves kisfiam nemrég kapta a Dpt.védőoltást. Eddig ezuután az oltás után semmi problémánk nem volt. Most viszont oltás után,1 napon keresztül szinte folyamatos 38,5-39,5 láza lett. Ismerősök között szinte mindenki megúszta utóhatás nélkül. Elgondolkodtam,hogy esetleg nem e az én kisfiam immunrendszerével van e a gond? 1,5 éve scönleines volt. Nem lehet,hogy túlreagál az immunrendszere, vagy éppen túl gyenge? Szedünk Immunotrofinát, Béres cseppet (gyerekorvos ajánlásával) lehet,hogy nem kéne? Várom válaszát! Köszönettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a oltás témában

Tisztelt Kérdező! A leírt reakció megfelelhet oltási reakciónak, ami teendőt nem igényel, attól függetlenül hogy korábban nem jelentkezett, illetve hogy az ismerőseinél sem. Az immunrendszeri problémákat nem ilyen tünetek jellemzik elsősorban. A Shönlein-Henoch betegség sem okozott ebbe belezavarni. Az immunotrofinának valamint a Béres cseppnek nem nagyon van bizonyított hatása. Tisztelettel:

Kérdés: 2020. augusztus 13., 11:20; Megválaszolva: 2020. augusztus 27., 09:16
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Együttalvás Covid ...
Hpv. Condyline használata alatti szex.
COVID utáni izomfájdalom
*Sürgős* Kutya harapás, Mennyire...
Hpv szájüregi