Hpv fertőzés

Jó Napot Kívánok! Elég kényes témában lennének kérdéseim. Hpv vírusom van 16-18 negatív típusú. Cintec vizsgálati eredményeim: Cintec pozitivitás, ASCH igazolódott, coexpressiot igazol. Ez pontosan mit jelent? Conisatio műtétem volt. De még ezelőtt volt egy partnerem közüsültünk és orális szex is volt. A kérdésem az lenne; így valószínű hogy ő is fertőzött lett? Orálisan is fertőzhettük egymást? Valamint egy pattanás utáni seb volt a szám mellett ennek van veszélye? Köszönöm Válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza HPV témában

Kedves Kérdező!

A 16-18-as HPV vírusok hordozása magas kockázatot jelent a nemi területek régiójában előforduló hámrák szempontjából (pl. méhnyakrák, végbélnyílás körüli hámelváltozás) . Ön kérdésében azt írja, "16-18 negatív" típusú, ez így nehezen értelmezhető, hiszen ha 16-18 negatív szerepel az eredményén, akkor az azt jelenti, hogy két legnagyobb kockázatú típust nem hordoz, azonban ha 16-18 pozitív, az esetben hordoz. A Cintec pozitív vizsgálat arra utal, hogy a magas kockázatú HPV vírus tevékenysége következtében már megjelent a vizsgált sejtekben a rosszindulatú folyamatot jelző fehérjék termelődése. Amennyiben ezt követően történt a conisatio, azt ezek az eredmények indokolták, és a conisatio során eltávolították a már beteg hámrészeket, így megelőzve a rákos folyamat továbbterjedését. Maga a conisatio a HPV fertőzést nem gyógyítja meg, a vírus nagy valószínűséggel továbbra is fellelhető a hüvelyi környezetben, tehát ezt minden szexuális partnere megkaphatja, a HPV vírus infekció ellen esetenként még az óvszer viselése sem véd. Amennyiben Önnél korábban nem történt ilyen HPV vizsgálat, nem lehet tudni, hogy a fertőzést mikor és kitől szerezte be, továbbá az is fontos, hogy a rosszindulatú sejtek megjelenését általában sok évvel megelőzi a HPV vírus beszerzése. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus

Kérdés: 2019. november 06., 21:34; Megválaszolva: 2019. november 20., 09:10
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Hpv szájüregi
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A szájüregi HPV vírus veszélyesebb, mint a méhnyaki? Az interneten nagyon ijesztő, ahogy írnak a szájüregi...
HPV fertőzés
Üdvözlöm! Kerestem több helyen a választ kérdésemre, de nem találtam sajnos. Szexuális témában lenne szükségem pontos információra. Kiderult...
Hpv kisműtét után szex
Tisztelt Doktor Úr! Nem olyan rég HPV fertőzéssel diagnosztizáltak. A húgy csőből kis műtéttel kimütöttek egy növedéket három napja. Azt...
HPV gyanú
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Testvéremmel lakom egy háztartásban, és egy éve derült ki, hogy hpv gyanús. Akkor negativak lettek az eredményei. Most...
HPV vel kapcsolatos kérdés
Üdvözöltem! Kb 1.5 hónapja hpv t diagnosztizaltak nálam 6-11 csoportba tartozó alacsony kockazatú betegséget ami a himvesszőm tövénél két...